Κλείνει η έξοδος Κορινού από την Αθήνα, σύμφωνα με διαγωνιστική έκθεση της περιόδου 2003-2005.

Την Δευτέρα  19/6/2017    πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία των κατασκευαστικών εταιρειών Αυτοκινήτοδρομος Αιγαίου Α.Ε. και ΑΒΑΞ,  στην περιοχή Μοσχοχώρι Τεμπών με θέμα την αερογέφυρα Κορινού από ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Κορινού αλλά και επιχειρηματία της περιοχής.

Από το προσωπικό αρχείο του Σάββα Σεϊταρίδη
Συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσουν ολοκληρωτικά το έργο  στις 31 Αυγούστου όπως αρχικά ήταν η δέσμευση και η αίτηση τους στην τροχαία.

Όσον αφορά τους κόμβους, θα πραγματοποιηθούν μικρές παρεμβάσεις στην έξοδο από Θεσ/νίκη και θα έχει τελική ημερομηνία παράδοσης στις 31 Αυγούστου 2017.

Καταργείται η έξοδος από Αθήνα σύμφωνα με την αρχική διαγωνιστική έκθεση και τη μετέπειτα προγραμματική σύμβαση την χρονική περίοδο 2003-2005, όπως και τη μετέπειτα σύμβαση που υπογράφτηκε με το Ν. 3605/2007 ανάμεσα στο υπουργείο μεταφορών και την εταιρεία.

Επιπλέον καταργείται και η παράπλευρη οδός που ερχόταν από τα ΣΕΑ Κορινού προς την αερογέφυρα λόγω επικινδυνότητας.

Οι τοπικοί φορείς πήραν τη διαβεβαίωση ότι σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου  δεν προβλέπονται διόδια ούτε στην παράπλευρη οδό, ούτε στην εθνική μέχρι Κατερίνη.

Οι προτάσεις από την πλευρά των τοπικών φορέων ήταν οι εξής:

να γίνουν ανταποδοτικές ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή αναγκαστικά, μπροστά στην άβαξ και κάτω από την υπόγεια διάβαση, στο φυλάκιο, προς Χράνη.

να γίνει ενημέρωση μέσω vpm, φωτιζόμενοι πίνακες με μηνύματα στην εθνική για την έξοδο για Κορινό. 

να γίνει επιπλέον ενημέρωση  από τα  ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης  της εταιρείας.

να πραγματοποιείται ενημέρωση οδηγών στα διόδια για την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν για την μετάβαση τους στον Κορινό (ήδη στα διόδια Λεπτοκαρυάς ενημερώνουν σχετικά τους οδηγούς).

Από πλευράς των φορέων έγιναν επιπλέον προτάσεις σχετικά με ανταποδοτικές χορηγίες στην κοινωνία του Κορινού και τους έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο.

Τώρα μένει να δούμε τα αντανακλαστικά των τοπικών φορέων αλλά και τα σχετικά με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν(παλιά δεδομένα, γιατί όπως προέκυψε οι αρμόδιες υπηρεσίες του πρώην Δήμου Κορινού το γνώριζαν από το 2003 όπως  αναφέρει η σχετική έκθεση) και αφορούν την έξοδο του Κορινού από την Αθήνα.

Οι πληροφορίες λένε ό,τι τελικά θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, μένει να το δούμε και στην πράξη.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού