Μεθώνη – Μακρύγιαλος – Αρχαία Πύδνα: 3ος Αγώνας Δρόμου το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου.

του Σάββα Σεϊταρίδη

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε από νωρίς στην αρχαία Πύδνα για να παραλάβει τους ατομικούς αριθμούς συμμετοχής του για τον αγώνα και στη συνέχεια με λεωφορεία του δήμου Πύδνας μεταφέρθηκαν οι αθλητές στο σημείο εκκίνησης του αγώνα στην Μεθώνη, στο Πέρασμα του Απ. Παύλου.


Ο καιρός στην αρχή  δεν ήταν σύμμαχος στην αναμονή εκκίνησης(1,5 ώρα περίπου αναμονής) γιατί φυσούσε και έκανε λιγάκι ψύχρα ενώ έριξε και μερικές ψιχάλες.

Στη συνέχεια όμως  έγινε ‘’φίλος’’ μας, αφού κατά την διάρκεια του αγώνα  είχε συννεφιά με ιδανική θερμοκρασία για αγώνα τρεξίματος.

Στις 18:55 ήταν όλα  έτοιμα, οι αθλητές στην θέση τους και επίσκοπος Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος με έναν σύντομο χαιρετισμό στη συνέχεια έδωσε την εκκίνηση του αγώνα ακριβώς στις 19:00.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ξεπέρασε τους 550, αριθμός ρεκόρ για τον φετινό αγώνα από την έναρξη του θεσμού αυτού.

Η διαδρομή καταπληκτική, ο κόσμος από τα γραφικά χωριά της Μεθώνης και Μακρυγιάλου χειροκροτούσαν τους αθλητές και έβλεπες στα πρόσωπά τους την αγνή χαρά τους και προέτρεπαν τους αθλητές να ανανεώσουν το  ραντεβού τους και για του χρόνου.

Η  διαδρομή του αγώνα μοναδική, αλλά  για τον γράφοντα  δύο πράγματα στιγμάτισαν την παρουσία του εκεί:

Η παρουσία του  παππούλη ιερέα που συμμετείχε στον αγώνα και η συγκίνηση που ένιωσα ξαφνικά στην ιδέα ότι έτρεχα και περνούσα από μέρη που είχε περάσει και ο Απ. Παύλος.

Στο τέλος του αγώνα τα παιδικά χαμόγελα και η πατρική παρουσία του Επισκόπου, περίμεναν τους αθλητές για να τους αποδώσουν το μετάλλιο και ένα αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.


 Το Φωτογραφικό υλικό του αγώνα είναι από το προσωπικό αρχείο του Σάββα Σεϊταρίδη:


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς